Fotografie ontmoet tekenkunst.

uit 2007 tot 2007 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Lichttoren

2007

Tekenkunst maakt fotografiekunst af. Hierin lag voor mij de uitdaging. Dit werkstuk maakt deel uit van de serie 'Iconisch eerbetoon' in het kader van de monumentendagen in Eindhoven. Het Philipsgebouw is een uit pixels opgebouwde foto. De gloeilamp en het lampenmeisje zijn uit stippels opgebouwde tekenkundige toevoegingen.  

Sterrenwacht

2007

Tekenkunst maakt fotografiekunst af. Hierin lag voor mij de uitdaging. Dit werkstuk maakt deel uit van de serie 'Iconisch eerbetoon' in het kader van de monumentendagen in Eindhoven. De Sterrenwacht is een uit pixels opgebouwde foto. De mantel van het gebouw is een uit stippels opgebouwde tekenkundige toevoeging en de buitentrap is een uit stippels tekenkundige uitwerking.

van Abbemuseumpaard

2007

Tekenkunst maakt fotografiekunst af. Hierin lag voor mij de uitdaging. Dit werkstuk maakt deel uit van de serie 'Iconisch eerbetoon' in het kader van de monumentendagen in Eindhoven. De uit pixels opgebouwde foto is in dit werkstuk opgenomen als decoratief element. Het paard Raedecker (1885-1956) opgesteld voor het Van Abbemuseum is gebruikt als inspiratiebron. Deze tekening (paard) is opgebouwd uit een gemengde onderlaag van verf en inkten en een bovenlaag van tekenkundige stippels.

Vestedatoren

2007

Tekenkunst maakt fotografiekunst af. Hierin lag voor mij de uitdaging. Dit werkstuk maakt deel uit van de serie 'Iconisch eerbetoon' in het kader van de monumentendagen in Eindhoven. De weerspiegeling van de Vestedatoren is een uit pixels opgebouwde foto. De suggestieve vervolmaking van het beeld is een uit stippels tekenkundige toevoeging.